Ontstaan van de stichting

Stichting Honden Zoekgroep is de overkoepelende stichting waaronder drie zoekgroepen vallen: Honden Zoekgroep Gelderse Vallei, Honden Zoekgroep Woudenberg en omstreken en Honden Zoekgroep Noord-Nederland. De stichting is op 3 juni 2021 opgericht als overkoepelend orgaan.

Ursula Zijlmans
Voorzitter
Peter Zijlmans
Vice-voorzitter
Sylvia de Rade
Penningmeester
Renske Martje Wemer
Secretaris

Visie van de stichting

De stichting staat voor het bieden van kwalitatieve- en betrokken hulp bij vermissingen en loslopende honden. Daarin wordt samengewerkt met betrokken organisaties, te denken aan: dierenambulances, politie, Staatsbosbeheer, ProRail, etcetera. Dit is een wederzijdse samenwerking, waarin ze ook de hulp van de stichting kunnen vragen in plaats van dat de stichting enkel hun hulp vraagt.

De stichting heeft drie zoekgroepen waarin wordt gewerkt met lokale vrijwilligers. Hierdoor zijn er snel vrijwilligers ter plaatse, maar is er ook enige bekenheid van de omgeving bij vrijwilligers en zijn ze gemotiveerd om hulp te bieden. De stichting streeft er dan ook naar om bij elke melding of vermissing fysiek op locatie aanwezig te zijn om hulp te bieden voor de vermiste hond en ondersteuning te geven aan de eigenaar.

De stichting is ook actief met het organiseren van activiteiten die preventie voorlichting ten goede komt en nazorg bieden aan eigenaren van een teruggevonden hond om herhaling te voorkomen. Hiermee hopen we dat er uiteindelijk minder honden vermist raken.

Doelstelling van de stichting

De stichting is altijd bezig met het kijken naar de mogelijkheden om te groeien in het bieden van kwalitatieve hulp. Het welzijn van de hond en het bieden van op maat gemaakte hulp is daarbij van het grootste belang.

Donaties

Donaties zijn altijd meer dan welkom en komen volledig ten goede aan de stichting. Hiermee kan onder andere materiaal worden vervangen of vernieuwd, wat ten goede komt van het traceren en veiligstellen van vermiste- en loslopende honden.

Andere vragen over Stichting Honden Zoekgroep? Schroom niet om te bellen of e-mailen, we beantwoorden alle vragen graag.

ANBI-status

De stichting beschikt over een ANBI-status die is toegekend met ingang van 3 juni 2021. Giften aan de stichting kunnen dus worden afgetrokken van de belasting.

Jaarverslagen & beleidsplan